Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Carnivale (2003-2005)

Το Carnivale είναι μια πραγματικά ξεχωριστή σειρά η οποία συνδυάζει πολύ καλά, στοιχεία δράματος, μυστηρίου και μεταφυσικού. Η υπόθεση εξελίσσεται στην νότια Αμερική στις πρώτες δεκαετίες του 1900, με πρωταγωνιστές τα μέλη ενός περιοδεύοντος τσίρκου το οποίο έχει ως τελικό προορισμό την California. Φυσικά, όλα τα μέλη του τσίρκου έχουν κάποια ιδιαιτερότητα και έτσι στο σενάριο της σειράς περιέχονται Circus Freaks, τσιγγάνες, χαρτορίχτρες, ιερόδουλες, θεραπευτές και ότι άλλο μπορεί να υπήρχε στους περιοδεύοντες θιάσους της εποχής εκείνης. 

Μεγάλο ατού της σειράς, πέρα φυσικά από το σενάριο, είναι και η παραγωγής της που υπογράφεται από την HBO (Game of Thrones, Rome, Sopranos κτλ). Τα χρώματα, η σκηνοθεσία της σειράς αλλά και οι ερμηνείες των ηθοποιών μας επιτρέπουν, σε μέγιστο βαθμό, να βιώσουμε και εμείς τις δυσκολίες και τη μιζέρια που ζουν οι πρωταγωνιστές.


Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 2 σεζόν των 12 επεισοδίων. Το μόνο μελανό σημείο είναι το γεγονός πως ενώ κανονικά ήταν σχεδιασμένο η σειρά να συνεχιστεί, αυτό δεν έγινε ποτέ, καθώς η HBO επικαλέστηκε αυξημένο κόστος παραγωγής και ουσιαστικά διέκοψε τη σειρά μετά το τέλος της δεύτερης σεζόν. Έτσι υπάρχουν κάποια ερωτήματα τα οποία μένουν αναπάντητα μετά την ολοκλήρωση της σειράς.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογια στο IMDB : 8,6 / 10  
Δημιουργός : Daniel Knauf ( Σενάριο / Παραγωγή)
Πρωταγωνιστές : Michael J. AndersonAdrienne BarbeauClancy BrownClea Duval
Σεζόν : 2 (2003-2005) 
Επεισόδια : 24 (διάρκεια 55 περίπου)
Βραβεύσεις : 5 Emmy, 9 βραβεία και 25 υποψηφιότητες 
Επόμενο Επεισόδιο : Η Σειρά Ολοκληρώθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου