Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Fringe (2008 - 2013)

Το Fringe είναι μια σειρά που θα λατρέψουν οι οπαδοί των σειρών επιστημονικής φαντασίας. Τρελοί επιστήμονες, παράλληλα σύμπαντα, ανεξήγητα φαινόμενα δίνουν και παίρνουν σε μια σειρά η οποία προβλήθηκε για πέντε σεζόν και απέκτησε φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Ο Κεντρικός χαρακτήρας της σειράς είναι η Olivia Dunham, μια πράκτορας που εργάζεται στο τμήμα ανεξήγητων φαινομένων του FBI. Όταν αρχίζουν να συμβαίνουν μαζικά ανεξήγητα φαινόμενα, η Olivia ζητά τη βοήθεια ενός επιστήμονα, του Walter Bishop, ο οποίος νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική. Έτσι σιγά σιγά, συγκροτείται μια ομάδα η οποία αποκτά το δικό της εργαστήριο και ανακαλύπτει, κατά τη ροή του σεναρίου, πολλά ενδιαφέροντα για το θεατή πράγματα.
Στα πρώτα επεισόδια της σειράς, κάθε επεισόδιο ασχολείται με ένα ξεχωριστό περιστατικό, ενώ η βασική πλοκή ξετυλίγεται με κάπως αργό ρυθμό, ίσα ίσα για να μη θεωρείται κάθε επεισόδιο αυτοτελές.
Όσο όμως προχωρά η σειρά, η εξέλιξη της βασικής πλοκής καταλαμβάνει περισσότερο χρόνο από τα επεισόδια και έτσι η αγωνία μεγαλώνει όλο και πιο πολύ. 

Προσωπικά, ο αγαπημένος μου χαρακτήρας της σειράς, είναι εκείνος του Walter Bishop, ο οποίος είναι πραγματικά ξεχωριστός. Ωστόσο και οι υπόλοιπες ερμηνείες κινούνται σε καλά επίπεδα. Η σκηνοθεσία και τα χρώματα της σειράς, ταιριάζουν αρκετά με τον χαρακτήρα και το αντικείμενό της, ενώ αξίζει ν' αναφέρουμε πως δημιουργός της σειράς είναι ο J.J. Abrams, γνωστός από την παραγωγή της σειράς "Lost". 

Σίγουρα η σειρά περιέχει αρκετά στοιχεία δράματος, δράσης και μυστηρίου. Ωστόσο αυτοί που σίγουρα δεν πρέπει να χάσουν τη σειρά, είναι οι λάτρεις των σειρών και των ταινιών επιστημονικής φαντασίας και επιστημονικού περιεχομένου.


Βαθμολογια στο IMDB : 8,5 / 10  
Δημιουργός : J.J. AbramsAlex KurtzmanRoberto Orci ( Σενάριο / Παραγωγή)
Πρωταγωνιστές : Anna TorvJoshua JacksonJohn NobleJasika Nicole
Σεζόν : 5 (2008-2013) 
Επεισόδια : 100 (διάρκεια 45' περίπου)
Βραβεύσεις : 14 Βραβεία και 59 υποψηφιότητες, 2 υποψηφιότητες για Emmy
Επόμενο Επεισόδιο : Η Σειρά Ολοκληρώθηκε




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου