Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Homeland (2011 - )

Από τους βασικούς δημιουργούς της σειράς "24", μας έρχεται μια ακόμα από τις εξαιρετικές σειρές των τελευταίων χρόνων. To Homeland υπόσχεται έντονες σκηνές αγωνίας σε όσους το παρακολουθήσουν. Η πολύ καλή υπόθεση της σειράς έχει ως εξής:
Σε μια επιχείρηση του Αμερικάνικου στρατού στο Ιράκ, οι πεζοναύτες ανακαλύπτουν τον Nick Brody, έναν λοχία των πεζοναυτών, ο οποίος αγνοείται εδώ και οκτώ χρόνια. Όπως είναι φυσικό, ο Brody γυρίζει στην Αμερική με δόξα και τιμή και γίνεται ο Εθνικός ήρωας της πατρίδας του. Όμως, μια πράκτορας, η Carrie Mathison έχει αποκλειστικές πληροφορίες και βάσιμες υποψίες, πως ο Brody έχει επιστρέψει στη χώρα του ως πολύτιμο πιόνι των Μουσουλμάνων τρομοκρατών και αποτελεί πολύτιμο πιόνι στην προσπάθεια των τρομοκρατών να καταφέρουν ένα ακόμα πλήγμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι η πράκτορας ξεκινά, κρυφά από την υπηρεσία της, την προσπάθεια αποκάλυψης της πραγματικής ταυτότητας του Brody.

Στα πρώτα επεισόδια, η σειρά ξεκινά με χαλαρούς ρυθμούς και πολλά πράγματα φαίνονται προφανή. Όσο όμως η σειρά εξελίσσεται, το σενάριο παίρνει πολλές φορές απρόσμενη τροπή και το μυστήριο και η αγωνία κορυφώνεται. Τα στοιχεία δράματος είναι αρκετά, καθώς οι χαρακτήρες της σειράς έχουν και από μια όχι και τόσο ξεκάθαρη και ευτυχισμένη προσωπική ζωή.

Χαρακτηριστικό της σειράς, είναι η σχετικά αρχή εξέλιξη των πραγμάτων. Έτσι ενώ σε άλλες σειρές μυστηρίου βλέπουμε τα πράγματα να εξελίσσονται τάχιστα, εδώ κάθε επεισόδιο μας φέρνει μια ή δύο ανατροπές, με τέτοιο τρόπο όμως που η σειρά δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση κουραστική ή βαρετή.

Η σκηνοθεσία της σειράς δεν παρουσιάζει κάτι το ξεχωριστό, χωρίς βέβαια να είναι κακή. Οι ερμηνείες όμως είναι πάρα πολύ καλές τόσο στους κύριους, όσο και στους δευτερεύοντες ρόλους. Η σειρά θα συνεχιστεί και για τέταρτη σεζόν, με τα πρώτα επεισόδια ν' αναμένονται μέσα στο 2014.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογία στο IMDB : 8,6/ 10  
Δημιουργοί : Alex GansaHoward Gordon ( Σενάριο / Παραγωγή)
Πρωταγωνιστές : Claire DanesDamian LewisMorena BaccarinMandy Patinkin
Σεζόν : 4 (2011- )  
Επεισόδια : 36 (διάρκεια 45' περίπου)
Βραβεύσεις : 5 Χρυσές Σφαίρες, 8 Emmy, 22 άλλα βραβεία και 57 υποψηφιότητες
Επόμενο Επεισόδιο : 2014 (Season 4 Episode 1)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου