Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

South Park (1997 - )

Ήρθε η ώρα ν' αναφερθούμε για πρώτη φορά σε μια σειρά, στην οποία δεν πρωταγωνιστούν ηθοποιοί, αλλά φοβεροί και τρομεροί Cartoon - Animation χαρακτήρες, τους οποίους θα λατρέψετε. Θα κάνουμε την αρχή με μια σειρά, η οποία προβάλλεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για 18ο συνεχόμενο έτος και έχει φυσικά αποκτήσει φανατικό κοινό σ' ολόκληρο τον κόσμο. Κύριες και κύριοι, καλώς ήρθατε στο South Park. 
Τα επεισόδια της σειράς διαδραματίζονται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη του Colorado, το South Park. Εκεί κατοικούν οι τέσσερις μικροί, βασικοί μας ήρωες, ο Eric Cartman, O Stan Marsh, o Kenny McCormick και ο Kyle Broflovski. Σε κάθε επεισόδιο συμβαίνουν περίεργα πράγματα και καταστάσεις ( από περίεργα φυσικά φαινόμενα μέχρι επισκέψεις εξωγήινων), τα οποία καλούνται κάθε φορά οι ήρωές μας να βάλουν στη θέση τους.

Το χιούμορ των δημιουργών της σειράς είναι μοναδικό, ενώ ουσιαστικά σε κάθε επεισόδιο σατιρίζεται χωρίς έλεος η σύγχρονη νοοτροπία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής των Αμερικάνων και της Αμερικάνικης κοινωνίας γενικότερα. Η σάτιρα πολλές φορές γίνεται τόσο καυστική, σε σημείο που ο Isaac Hayes, o γνωστός τραγουδιστής ο οποίος χάριζε τη μοναδική φωνή του στον χαρακτήρα του Chef, αποχώρησε από το casting της σειράς το 2006, διότι θεωρούσε πως το είδος της σάτιρας που γίνεται είναι πολύ τραβηγμένο και αδικεί ουσιαστικά τους Αμερικάνους.

Η ποιότητα του Animation της σειράς, γίνεται όλο και καλύτερη σε κάθε σεζόν, ενώ σταδιακά κάνουν την εμφάνισή τους στη σειρά, νέοι μοναδικοί χαρακτήρες. Αρκετά συχνά, στα επεισόδια της σειράς, εμφανίζονται σε μορφή Animation, πολλοί διάσημοι τραγουδιστές και ηθοποιοί, παίζοντας τον δικό τους ρόλο στην εξέλιξη των επεισοδίων. Μάλιστα οι φωνές αρκετών χαρακτήρων είναι δοσμένες από τους πραγματικούς αστέρες. Έτσι σε κάποια επεισόδια θα ακούσετε τις φωνές των Οzzy Osbourne, Tim Armstrong, Elton John, Patric Duffy κ.α. 

Κάθε επεισόδιο διαρκεί περίπου 20 απολαυστικά λεπτά και μπορείτε να το παρακολουθήσετε online και εντελώς δωρεάν, από την επίσημη ιστοσελίδα των South Park Studios. Στα τέλη του 2013 ολοκληρώθηκε η 17η σεζόν της σειράς, ενώ αναμένονται νέα για το πότε θα ξεκινήσει να προβάλλεται η 18η σεζόν του South Park, κάτι που αναμένεται να γίνει, λογικά, μέσα στο 2014. 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογία στο IMDB : 8,9 / 10  
Δημιουργοί : Trey ParkerMatt Stone 
Πρωταγωνιστές (Φωνή) :  Trey ParkerMatt StoneMona Marshal, Isaac HayesApril Stewart
Σεζόν : 18 (1997 - )  
Επεισόδια : 246 (διάρκεια 20' περίπου)
Βραβεύσεις : 5 Emmys, 6 άλλα βραβεία, 21 υποψηφιότητες
Επόμενο Επεισόδιο : 2014 (Season 18 Episode 1)

Δείτε Online Τα Επεισόδια : ΕΔΩ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου