Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

The Walking Dead (2010 - )

Φίλοι του τρόμου και του Splatter, το Walking Dead είναι ο τηλεοπτικός σας παράδεισος! Άφθονα zombies, σκηνές τρόμου και αγωνίας και πολύ καλά Splatter εφέ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σειράς. Βέβαια τα καλά δεν σταματούν εδώ, καθώς όσο προχωρά η σειρά, οι ίντριγκες και οι ραδιουργίες μεταξύ των πρωταγωνιστών δίνουν και παίρνουν, ανεβάζοντας το Walking Dead πολλά επίπεδα πάνω από τις κλασσικές ζομποταινίες και σειρές τρόμου. Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι.
Ο βασικός πρωταγωνιστής της σειράς, ένας αστυνομικός με τ' όνομα Rick Grimes, ξυπνά ύστερα από ατύχημα στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου. Ο κόσμος που αντικρίζει δεν έχει καμία σχέση μ' αυτό που άφησε, καθώς ο τόπος έχει κυριολεκτικά γεμίσει zombies και τα σημάδια ανθρώπινης παρουσίας είναι ελάχιστα. Έτσι λοιπόν ο πρωταγωνιστής μας μετά από μια σύντομη περιπέτεια...
συναντά την οικογένειά του η οποία βρίσκεται μαζί με μια μικρή ομάδα επιζώντων και προσπαθεί να επιβιώσει από τις επιθέσεις των νεκροζώντανων.

Η πρώτη σεζόν της σειράς περιλαμβάνει μόνο έξι επεισόδια, τα οποία θα λέγαμε πως κυλούν στο ίδιο μοτίβο, με τα zombies να επιτίθενται και τους πρωταγωνιστές να προσπαθούν να σώσουν το τομάρι τους. Τα στοιχεία όμως που κάνουν τη σειρά πραγματικά να ξεχωρίζει, αρχίζουν, ουσιαστικά, μετά το έβδομο επεισόδιο, ή αν προτιμάτε, με την έναρξη της δεύτερης σεζόν. Εκεί ο οίστρος των δημιουργών ανεβαίνει κατακόρυφα και η σειρά, από μια απλή παραγωγή splatter, μετατρέπεται σε πραγματικό διαμάντι. Έτσι λοιπόν, τα δεκάδες βραβεία και η υποψηφιότητα για χρυσή σφαίρα, μόνο τυχαία δεν μπορούν να θεωρηθούν. 

Οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι αρκετά καλές, ενώ τα εφέ και η παραγωγή είναι σε πολύ καλά επίπεδα και πολλές φορές σε "βάζουν στο κλίμα" της σειράς, μεταδίδοντας στον θεατή ηρεμία όταν οι πρωταγωνιστές είναι σχετικά ασφαλείς και αγωνία όταν ο κίνδυνος είναι προ των πυλών. Στα θετικά στοιχεία της σειράς, κατατάσσουμε και το γεγονός πως τα zombies μπορούν να μασουλήσουν άνετα και τους πρωταγωνιστές της σειράς χωρίς κανένα ενδοιασμό! Έτσι ο θεατής ανακαλύπτει σύντομα πως χαρακτήρες οι οποίοι φαίνονται βασικότατοι για την πλοκή της σειράς... μας αφήνουν χρόνους και κάποιοι σχετικά δευτερεύοντες χαρακτήρες, αποκτούν  πιο σημαντικό ρόλο στην πλοκή της υπόθεσης.

Η σειρά προβάλλεται για τέταρτη σεζόν, ενώ έχει ανακοινωθεί ήδη πως θα υπάρξει και πέμπτος κύκλος επεισοδίων. Γενικότερα η σειρά είναι ένα πραγματικό διαμάντι για τους λάτρεις των θρίλερ και ειδικότερα των splatter παραγωγών, αλλά μπορούμε να πούμε πως δεν απευθύνεται μόνο σ΄ αυτούς, καθώς τα στοιχεία δράματος και ραδιουργιών συναντώνται πολύ συχνά στο σενάριο της σειράς. 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογία στο IMDB : 8,8 / 10  
Δημιουργός : Frank Darabont ( Σενάριο / Παραγωγή)
Σεζόν : 4 (2010 - )  
Επόμενο Επεισόδιο : 23 Μαρτίου 2014 (Season 4 Episode 15)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου