Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

The Black Adder (1983 - 1989)

Σήμερα θα κάνουμε βουτιά στο παρελθόν για να συναντήσουμε μια κωμική σειρά "Διαμάντι". Μια σειρά η οποία αποδεικνύει πως καλές ξένες σειρές υπήρχαν πάντα και πως η παρακολούθησή τους από το Ελληνικό κοινό δεν είναι μια μόδα της εποχής. Το Black Adder είναι μια κωμική σειρά του BBC με πρωταγωνιστή τον πασίγνωστο Rowan Atkinson η οποία χωρίζεται σε τέσσερις σεζόν των έξι επεισοδίων. Κάθε σεζόν διαδραματίζεται σε ξεχωριστές ιστορικές περιόδους με τους βασικούς χαρακτήρες να ταξιδεύουν στον χρόνο και να μας προσφέρουν άφθονο γέλιο με τα καμώματά τους.
Στην πρώτη σεζόν, ο πρίγκηπας Edmund Black Adder καταστρώνει υποχθόνια σχέδια, προκειμένου να πάρει τον θρόνο από τον πατέρα του και τον αδερφό του, οι οποίοι έχουν τον πρίγκηπα Edmund σε όχι και τόσο μεγάλη υπόληψη.
Στη δεύτερη σεζόν, μεταφερόμαστε στα χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ της 1ης, όπου ο Λόρδος Edmund προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια της Βασίλισσας υπηρετώντας τη πιστά και βγάζοντας από τον δρόμο όποιον του στέκεται εμπόδιο, ενώ
στην τρίτη σεζόν ο...μπάτλερ Εdmund Black Adder προσπαθεί να ικανοποιήσει κάθε τρέλα του Βασιλιά Γεωργίου. Τέλος στην τέταρτη σεζόν, ο Edmund Black Adder είναι ένας απλός στρατιώτης στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο όπου απλά προσπαθεί να σώσει το τομάρι του από την μανία του πολέμου! Όπως καταλαβαίνετε, οι συγγραφείς φροντίζουν σε κάθε σεζόν να... υποβαθμίζουν κοινωνικά τον Edmund, γεγονός που φέρνει σε κάθε σεζόν το χαρακτήρα σε διαφορετική θέση και τον τοποθετεί σε διαφορετικές καταστάσεις, προσθέτοντας έτσι το κάτι καινούριο σε κάθε σεζόν.

Πιστοί σύντροφοι και βοηθοί στις προσπάθειες του Edmund είναι (σε κάθε σεζόν) είναι ο Percy και ο Baldrick, άτομα πιστά και αφοσιωμένα, τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να τον βοηθήσουν, προκαλώντας απίστευτες καταστάσεις και προσφέροντας απίστευτο γέλιο. Πέρα από τους τρεις βασικούς χαρακτήρες, ξεχωρίζουν στην πρώτη σεζόν η πολύ καλή παρουσία του Brian Blessed σαν βασιλιά Ριχάρδο και στη δεύτερη σεζόν η απίστευτη ερμηνεία της Miranda Richardson στο ρόλο της "πυροβολημένης" Βασίλισσας Ελισάβετ.

Γενικότερα το Black Adder είναι μια από τις καλύτερες κωμικές σειρές που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ και απευθύνεται σε όλο το κοινό, ακόμα και σε αυτούς που μισούν το "Αγγλικό Χιούμορ". Όσο για την παραγωγή, τα κουστούμια της σειράς κτλ είναι αξιοπρεπέστατα και σε πολύ καλό επίπεδο για την εποχή της. 

Βαθμολογία στο IMDB : 8,7 / 10  
Δημιουργός : Richard CurtisBen EltonRowan Atkinson ( Σενάριο )
                      Mandie FletcherMartin ShardlowRichard Boden (Σκηνοθεσία)
Σεζόν : 4 (1983 - 1989) 
Επεισόδια : 25 (διάρκεια 25' περίπου)
Βραβεύσεις : 5 Βραβεία και 5 Υποψηφιότητες
Επόμενο Επεισόδιο : Η Σειρά Ολοκληρώθηκε




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου