Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Person Of Interest (2011 - )

Μια ακόμα αξιόλογη σειρά δράσης έρχεται στις οθόνες μας. To Person Of Interest είναι ο παράδεισος για όποιον ψάχνει μια σειρά με έντονα στοιχεία δράσης, μάχες σώμα με σώμα και άφθονο μυστήριο.
Οι βασικοί ήρωες της σειράς είναι δύο. Ο ένας είναι ο Harold Finch, μια ζάμπλουτη διάνοια, η οποία έχει κατασκευάσει μια "μηχανή" η οποία μπορεί και ειδοποιεί τον χειριστή της, όταν ένας άνθρωπος πρόκειται να είναι ο θύτης ή το θύμα ενός εγκλήματος .Έτσι ο κύριος Finch έχει βάλει σκοπό να προστατέψει τους ανθρώπους που φαίνεται ότι διατρέχουν κίνδυνο. Για να το κάνει αυτό, ζητά τη βοήθεια του John Reese, ενός πρώην πράκτορα της CIA, ο οποίος αποδεικνύεται "μανούλα" στο να ξεσκεπάζει ή να προστατεύει ανθρώπους. Για λόγους που θα διαπιστώσετε στα πρώτα επεισόδια της σειράς, οι πρωταγωνιστές είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν χωρίς τη βοήθεια των επίσημων αρχών, κάτι που προσθέτει επιπλέον ενδιαφέρον στη σειρά.

Στην αρχή δίνεται η εντύπωση πως κάθε επεισόδιο του Person Of Interest, είναι αυτοτελές. Σύντομα όμως, αρχίζει να ξετυλίγεται μια βασική συνεχής πλοκή, η οποία συνδέεται με διάφορους τρόπους με τα περιστατικά που καλούνται να λύσουν οι πρωταγωνιστές. Αυτό το γεγονός βοηθά τη σειρά να ξεχωρίσει αρκετά από τον "σωρό" των σειρών δράσης και ν' αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό. 

Οι επιλογές των κύριων αλλά και των υπόλοιπων χαρακτήρων είναι αρκετά καλές, με την παρουσία του Michael Emerson, γνωστού στο ευρύ κοινό για την παρουσία του στο "Lost", να ξεχωρίζει. Το μόνο τρανταχτό μειονέκτημα της σειράς, είναι αυτό που συναντάμε στις περισσότερες σειρές δράσης. Οι κύριοι χαρακτήρες που προσπαθούν "να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά" στις δύσκολες καταστάσεις, έχουν πραγματικά πιει το αθάνατο νερό. Έτσι μπορεί κάποιος από τους πρωταγωνιστές να φάει άφοβα ένα γεμιστήρα σφαίρες και να εμφανιστεί με λίγες γρατσουνιές στο επόμενο επεισόδιο, την ώρα που ο αντίστοιχος "κακός" σκοτώνεται με την πρώτη!. Έτσι αυτοί που έχουν καλομάθει από σενάρια που δε διστάζουν να σκοτώσουν τους πρωταγωνιστικούς τους χαρακτήρες, δεν θα πρέπει να περιμένουν κάτι αντίστοιχο στο Person Of Interest. 

Κατά τα άλλα, σίγουρα η σειρά είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και απευθύνεται στους οπαδούς της δράσης και του μυστηρίου, καθώς τα στοιχεία του δράματος, υπάρχουν μεν στη σειρά, αλλά τοποθετούνται από τους σεναριογράφους σαφέστατα σε δεύτερη μοίρα. To Person Of Interest βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς προβάλλεται η τρίτη του σεζόν. 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογία στο IMDB : 8,4 / 10  
Δημιουργός : Jonathan Nolan ( Σενάριο / Παραγωγή)
Πρωταγωνιστές :Michael Emerson, Jim CaviezelKevin ChapmanTaraji P. Henson
Σεζόν : 3 (2011- )  
Επεισόδια : 60 (διάρκεια 40' περίπου)
Βραβεύσεις : 2 Βραβεία και 7 υποψηφιότητες, Μια υποψηφιότητα για Emmy
Επόμενο Επεισόδιο : 18 Μαρτίου 2014 (Season 3 Episode 17)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου