Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Alcatraz (2012)

Σειρά δράσης με αρκετά αστυνομικά, λιγότερα δραματικά και ελάχιστα μεταφυσικά στοιχεία. Η υπογραφή της παραγωγής από τον J.J. Abrams (Lost, Fringe, Person Of Interest κτλ) θα αποτελούσε εγγύηση για έντονη παρουσία και μεταφυσικού στοιχείου στο σενάριο, η οποία προφανώς δεν υπήρξε στο μέγεθος που θα περίμενε κανείς, λόγω του άδοξου και απότομου τέλους της σειράς.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Το 1963 η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοινώνει το κλείσιμο της φυλακής του Alcatraz και την μεταφορά όλων των κρατουμένων της σε άλλες φυλακές. Στην πραγματικότητα όμως, όλοι οι κρατούμενοι έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς! Ένας κρατούμενος εμφανίζεται στο παρόν (2012), χωρίς μάλιστα να έχει περάσει μέρα από πάνω του, και αρχίζει να διαπράττει εγκλήματα εκδίκησης.
Έτσι οι ήρωες της σειράς, μία αστυνομικός, ένας κυβερνητικός πράκτορας με τη βοηθό του και ένας fan του Alcatraz, προσπαθούν, ο καθένας από το πόστο του και με τις δικές του ικανότητες αλλά και ελαττώματα, να βρουν τον κρατούμενο και να τον βάλουν πίσω στη φυλακή.

Όσο προχωρούν τα επεισόδια, η σειρά αποκτά όλο και περισσότερο ενδιαφέρον σχετικά με τα κύρια ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από τη ροή του σεναρίου. Δυστυχώς η απόφαση να διακοπεί η σειρά στο 13ο επεισόδιο, είχε ως αποτέλεσμα ένα άγαρμπο για τον θεατή τέλος, και αφήνει βασικά ερωτήματα αναπάντητα. Πάντως στα θετικά της σειράς μπορούμε σίγουρα να προσθέσουμε την παρουσία έμπειρων και γνωστών ηθοποιών, όπως ο Sam Neill, και o Jorge Garcia.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογια στο IMDB : 7,1 / 10  
Δημιουργοί : J.J. Abrams (Παραγωγή)
                     Steven LilienElizabeth SarnoffBryan Wynbrandt, (Σενάριο\Παραγωγή)
Πρωταγωνιστές : Sarah JonesSam NeillJorge GarciaJonny Coyne
Σεζόν : 1 (2012) 
Επεισόδια : 13 (διάρκεια 45 περίπου)
Βραβεύσεις : 1 βραβείο και 5 υποψηφιότητες
Επόμενο Επεισόδιο : Η Σειρά Ολοκληρώθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου