Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Game Of Thrones (2011 - )

Σίγουρα είναι, όχι άδικα,  η πιο δημοφιλής σειρά αυτή τη στιγμή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το σενάριο αποτελεί ουσιαστικά τη μεταφορά της σειράς βιβλίων "A Song of Ice And Fire" του συγγραφέα George R.R. Martin στη μικρή οθόνη. Ο δε τίτλος Game Of  Thrones, προέρχεται από το όνομα του πρώτου βιβλίου της σειράς. 

Το Game Of  Thrones είναι μια σειρά φαντασίας που διαδραματίζεται στη γη του Westeros. Εκεί, επτά οικογένειες μάχονται αδιάκοπα για την απόκτηση της εξουσίας, έχοντας η κάθε μια το δικό της κίνητρο. Η πλοκή εξελίσσεται σε μεσαιωνικά χρόνια με κύριο συστατικό τις πολιτικές δολοπλοκίες και τις μάχες σώμα με σώμα. Οι συχνές και εντελώς απρόσμενες ανατροπές στην πλοκή, οι ξεχωριστοί χαρακτήρες του σεναρίου και φυσικά η πολυδάπανη και εξαιρετική παραγωγή, συμπληρώνουν ένα παζλ που όμοιό του δύσκολα συναντά κάποιος στη μικρή οθόνη.

Αρκετές φορές, οι μεταφορές των βιβλίων στην οθόνη συνοδεύονται από αρκετές αλλαγές στην πλοκή, καθώς ο τηλεοπτικός χρόνος συνήθως δεν αρκεί για να αποδοθεί πιστά κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να υπάρχει σ' ένα βιβλίο. Στην περίπτωση όμως του Game of Thrones αυτό δεν συμβαίνει καθώς οι δημιουργοί έχουν στη διάθεσή τους περίπου δέκα ώρες (δέκα επεισόδια της μιας ώρας) για να αποδώσουν πιστά κάθε βιβλίο. Μάλιστα, ενώ τα δύο πρώτα βιβλία καλύπτονται στις δύο πρώτες σεζόν της σειράς, η τρίτη σεζόν καλύπτει μόλις λίγο παραπάνω από το μισό τρίτο βιβλίο προκειμένου να μην υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην υπόθεση. Έτσι το υπόλοιπο τρίτο βιβλίο θα καλυφθεί από την τέταρτη σεζόν της σειράς η οποία ξεκινά τον Απρίλιο του 2014.

Όσο αφορά την παραγωγή, το Game Of Thrones είναι μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία, καθώς απαιτείται πληθώρα σκηνικών, κουστουμιών και εφέ προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πρέπει. Όσο αφορά τους ηθοποιούς, παρουσίες όπως του Sean Bean και της Lena Headay κοσμούν ένα, ούτως η άλλως πολύ καλό και προσεκτικά επιλεγμένο Cast.

Αποφεύγοντας λοιπόν τα Spoilers και την φλυαρία, σας προτρέπουμε απλά, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, να αφιερώσετε ένα κομμάτι του χρόνου σας για να ξεκινήσετε να βλέπετε τη σειρά. Είμαστε απόλυτα σίγουροι πως δεν θα πάει χαμένο...

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογια στο IMDB : 9,5 / 10  
Δημιουργοί : David BenioffD.B. Weiss
Πρωταγωνιστές : Lena HeadayPeter DinklageEmilia ClarkeMichelle Fairley Iain Glen
Σεζόν : 4 (2011- ? ) 
Επεισόδια : 40 (διάρκεια 55 περίπου)
Βραβεύσεις : 1 Χρυσή σφαίρα, 43 βραβεία και 104 υποψηφιότητες
Επόμενο Επεισόδιο : 6 Απριλίου 2014  (Season 4 episode 1)













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου