Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Rome (2005 - 2007)

Σίγουρα όσα και να γράψουμε γι αυτή την σειρά θα είναι λίγα. Κουστούμια, σκηνικά, σενάριο και χαρακτήρες μας μεταφέρουν με απόλυτη επιτυχία στη Ρώμη όπου κάτω από το μανδύα της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας, επικρατούν η δίψα για εξουσία, οι δολοπλοκίες και οι ίντριγκες της εποχής. Η ιστορία μας επικεντρώνεται στις ζωές δύο Ρωμαίων στρατιωτών, του Lucius Vorenus και του Titus Pullo. Από τις ζωές των δύο ηρώων θα περάσουν προσωπικότητες όπως ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Μάρκος Αντώνιος, ο Βρούτος και πολλά άλλα πρόσωπα που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο τόσο στη Ρωμαϊκή Δημοκρατία όσο και στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Θ' αποφύγουμε ν' αναφέρουμε περισσότερα πράγματα για το σενάριο έτσι ώστε να spoil-άρουμε όσο το δυνατόν λιγότερο. Αξίζει όμως ν' αναφέρουμε μερικά ακόμα... τεχνικά χαρακτηριστικά της σειράς.
Η Rome είναι μια από τις τρεις ακριβότερες παραγωγές σειρών που έχουν γίνει ποτέ, είτε υπολογίσουμε το κόστος ανά επεισόδιο, είτε ανά σεζόν. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το μέσο κόστος κάθε επεισοδίου έχει υπολογιστεί περίπου στα 8,5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό οφείλεται, κυρίως στα μεγάλης έκτασης και λεπτομέρειας σκηνικά και στις ενδυμασίες που φτιάχτηκαν για την παραγωγή της σειράς. Η έκταση μάλιστα του σκηνικού της Ρώμης ήταν περίπου 400.000 τετραγωνικά μέτρα, αριθμός που αποτελεί μέχρι σήμερα ρεκόρ για  έκταση υπαίθριου σκηνικού.

Επίσης οι παραγωγοί έχουν δώσει μεγάλη βάση στις μικρές λεπτομέρειες. Έτσι για παράδειγμα οι περισσότεροι κομπάρσοι στις σκηνές με πολύ πλήθος ήταν Ιταλοί! Αυτό έγινε γιατί οι παραγωγή έκριναν πως ο συγκεκριμένος λαός έχει πράγματι ένα ξεχωριστό τρόπο στο περπάτημα, γεγονός που θα πρόσθετε πόντους στην δημιουργία ατμόσφαιρας κοντά σ' αυτήν της αρχαίας Ρώμης. Ακολουθούν μερικοί ακόμα αριθμοί από την παραγωγή της σειράς για να σας πείσουμε να δείτε έστω το πρώτο επεισόδιο. Τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους...

- Χρησιμοποιήθηκαν 1250 ζευγάρια ρωμαϊκά σανδάλια και παπούτσια.
- Στα τρια πρώτα επεισόδια χρησιμοποιήθηκαν 2700 φορεσιές
- Χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία και συστάσεις από τους αρχαιολογικούς χώρους της  Πομπηία και της Όστιας, προκειμένου τα σκηνικά να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερο ρεαλιστικά χρώματα στα κτήρια και στα αγάλματα καθώς και να παρθούν στοιχεία για τη σήμανση που υπήρχε στους δρόμους εκείνη την εποχή!

Τέλος να σημειώσουμε πως ορισμένα ιστορικά στοιχεία σίγουρα έχουν αλλαχτεί για τις ανάγκες του σεναρίου. Αυτό βέβαια είναι λίγο πολύ αναμενόμενο μιας και η σειρά βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία και δεν διεκδικεί τον τίτλο του Ντοκιμαντέρ ή της ιστορικής παραγωγής.  

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογια στο IMDB : 9,0 / 10  
Δημιουργοί : Bruno HellerWilliam J. MacDonaldJohn Milius ( Σενάριο / Παραγωγή)
Πρωταγωνιστές : Kevin McKiddRay StevensonPolly WalkerKerry CondonJames Purefoy
Σεζόν : 2 (2005-2007) 
Επεισόδια : 22 (διάρκεια 55 περίπου)
Βραβεύσεις : 14 Βραβεία και 18 υποψηφιότητες. Υποψήφια για 2 χρυσές σφαίρες
Επόμενο Επεισόδιο : Η Σειρά Ολοκληρώθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου