Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Breaking Bad (2008 - 2013)

Το Breaking Bad δεν είχε σίγουρα το πιο γνωστό casting. Δεν είχε την παραγωγή των εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων που έχουν άλλες σειρές. Δεν προβλήθηκε καν από κάποιο από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα της Αμερικής. Κι όμως κατάφερε να συζητηθεί και να καθηλώσει εκατομμύρια θεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη!  Το σενάριο της σειράς έχει ως εξής : Κεντρικός ήρωας είναι ο Walter White, ένας καθηγητής χημείας, πραγματική διάνοια. Άνθρωπος ο οποίος αποφεύγει τις καταχρήσεις όπως το τσιγάρο και το πολύ ποτό, ο Walter White είναι αφοσιωμένος στην οικογένειά του και στο επάγγελμά του, μέχρι που έρχεται η διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα να του αλλάξει τη ζωή. Αποφασίζει λοιπόν στο διάστημα που του μένει να ζήσει, να κατασκευάσει crystal meth, ένα είδος ναρκωτικού, προκειμένου να εξασφαλίσει οικονομικά τη γυναίκα του και τα παιδιά του. 
Στις πέντε σεζόν της σειράς παρακολουθούμε την πλήρη αλλαγή του χαρακτήρα του ήρωά μας, ο οποίος από ανθρωπάκι, μετατρέπεται σε έναν αδίστακτο άνθρωπο ο οποίος δεν σταματά πουθενά και δεν υπολογίζει τίποτα προκειμένου να πετύχει αυτό που θέλει.

Η μαγεία της σειράς είναι πως αυτό γίνεται σταδιακά μέσα από απίστευτα γεγονότα, τα οποία αποτελούν ένα πραγματικά εξαίσιο σενάριο. Στα θετικά της σειράς η πολύ καλή διανομή ρόλων και η εξέλιξή τους μέσα στη σειρά. Σύμφωνα λοιπόν με τα λεγόμενα του δημιουργού Vince Gilligan, η απεργία των σεναριογράφων το 2008, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να δουλευτεί καλύτερα το σενάριο της σειράς, λόγω της ύπαρξης επιπλέον ελεύθερου χρόνου, έτσι ώστε κάποιοι χαρακτήρες να ωριμάσουν και να εξελιχθούν πιο ομαλά. Μάλιστα κάποιοι χαρακτήρες που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να πεθάνουν ή να έχουν δευτερεύοντα ρόλο, όχι μόνο έζησαν, αλλά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής.

Γενικότερα το Breaking Bad είναι μια σειρά που πρέπει οπωσδήποτε να τη δουν οι λάτρεις του είδους της και όχι μόνο. Αν δεν σας πείθουν τα λεγόμενά μας, τότε ίσως το κάνουν οι 2 χρυσές σφαίρες που έχει κερδίσει η σειρά και η βαθμολογία 9,6/10 που δόθηκε από περίπου 415.000 χρήστες του IMDB.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογια στο IMDB : 9,6 / 10  
Δημιουργός : Vince Gilligan ( Σενάριο / Παραγωγή)
Πρωταγωνιστές : Bryan CranstonAnna GunnAaron PaulDean Norris  
Σεζόν : 5 (2008-2013) 
Επεισόδια : 62 (διάρκεια 45' περίπου)
Βραβεύσεις : 2 Χρυσές Σφαίρες, 53 Βραβεία και 136 υποψηφιότητες
Επόμενο Επεισόδιο : Η Σειρά Ολοκληρώθηκε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου