Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

The River (2012 - )

Αρκούν τα τρανταχτά ονόματα των παραγωγών και μερικά καλά εξωτερικά γυρίσματα να φέρουν την επιτυχία σε μια σειρά; Αν κρίνουμε από τoν μέσο όρο των κριτικών του The River τότε μάλλον δεν αρκούν. Πάντως, τα ονόματα των Steven Spielberg (οι συστάσεις περιττεύουν) αλλά και του Oren Peli (παραγωγός του Paranormal Activity), σίγουρα ήταν αρκετά για να μας κάνουν να ξεκινήσουμε τη σειρά. Η υπόθεση έχει ως εξής :
Ένας  εξερευνητής με αντίστοιχη εκπομπή στην τηλεόραση, εξαφανίζεται κατά τη διάρκεια μιας εξερεύνησης στον Αμαζόνιο. Οι πρώτες έρευνες δεν αποδίδουν καρπούς και έτσι σιγά σιγά το θέμα ξεχνιέται, για να επανέλθει μετά από μήνες όταν ο πομπός του εξερευνητή, αρχίζει και πάλι να εκπέμπει σήμα από τα βάθη του Αμαζονίου. Έτσι οργανώνεται μια ομάδα διάσωσης οι προσπάθειες της οποίας καλύπτονται από ένα τηλεοπτικό συνεργείο... και η περιπέτεια ξεκινά!
Τα γυρίσματα και τα σκηνικά της σειράς παραπέμπουν φυσικά σε περιβάλλον τροπικό με πυκνή βλάστηση. Η παραγωγή είναι ικανοποιητική, ενώ οι ερμηνείες των ηθοποιών σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους όχι. Το παράδοξο πάντως μ' αυτή τη σειρά είναι πως δεν έχει λάβει καμία μέτρια κριτική απ΄ όσους την παρακολούθησαν. Υπάρχουν αυτές που αποθεώνουν τη σειρά και τη βαθμολογούν με 9 και 10, αλλά υπάρχουν και εκείνοι που θεώρησαν την εξέλιξη της πλοκής βαρετή, τις ερμηνείες των ηθοποιών κακές και τη βαθμολογούν ακόμα και με 1 ! Όπως και να έχει στα πρώτα τρία με τέσσερα επεισόδια θα έχετε σχηματίσει τη δική σας άποψη. 

Η ο πρώτος κύκλος της σειράς ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2012. Παραμένει ακόμα άγνωστο αν η σειρά θα σταματήσει ή θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος επεισοδίων. Παρόλο το μέτριο σύνολο των κριτικών, υπάρχει η σκέψη από το κανάλι abc, να υπάρξει και δεύτερη σεζόν για τη σειρά. Εμείς τη θεωρούμε ακόμα σαν μια σειρά που εξελίσσεται. Ο Χρόνος θα δείξει! 


Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογια στο IMDB : 6,8 / 10  
Δημιουργοί : Steven Spielberg (παραγωγή), Oren PeliMichael R. Perry (Σενάριο / Παραγωγή), 
Πρωταγωνιστές : Bruce Greenwood ,Joe AndersonLeslie HopeEloise Mumford
Σεζόν : 1 (2012- ? ) 
Επεισόδια : 8 (διάρκεια 45 περίπου)
Βραβεύσεις : Μία υποψηφιότητα για Emmy, μια υποψηφιότητα για άλλα βραβεία
Επόμενο Επεισόδιο : Άγνωστο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου