Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Once Upon a Time (2011- )

Ποια θα ήταν άραγε η άποψή σας για μια σειρά όπου συμμετέχουν στην πλοκή της όλοι οι γνωστοί χαρακτήρες από τα παραμύθια που απολαμβάναμε μικροί και που κάποιοι από μας λέμε στα παιδιά μας ; Θα σας φαίνονταν παιδικό; βαρετό; χωρίς ενδιαφέρον; Αν ναι, τότε σίγουρα θα πρέπει να αναθεωρήσετε τις σκέψεις σας! 
Στην υπόθεση της σειράς λοιπόν, η κακιά μάγισσα των παραμυθιών (για λόγο που δεν αναφέρουμε για ν' αποφύγουμε τα spoilers), εξαπολύει μια κατάρα η οποία μεταφέρει όλους τους ήρωες από τον κόσμο των παραμυθιών, στον δικό μας κόσμο και στη δική μας εποχή, χωρίς να έχουν καμία μνήμη από το παρελθόν τους. Σύμφωνα λοιπόν με την προφητεία που υπάρχει στο σενάριο, η κόρη του Καλού Πρίγκηπα και της Χιονάτης προστατεύτηκε από την κατάρα και είναι αυτή που θα σπάσει τα μάγια επιτρέποντας σε όλους τους ήρωες των παραμυθιών να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή!  
Πραγματικά πρωτότυπο σενάριο, πολύ καλά δουλεμένο, με εξαιρετικές επιλογές ηθοποιών για τους χαρακτήρες. Βλέπεται πραγματικά ανάλαφρα, χωρίς όμως να λείπουν η αγωνία,  η περιπέτεια, η δράση και φυσικά το ρομάντζο και ο έρωτας. Σύντομα θα διαπιστώσετε πως οι χαρακτήρες της σειράς δεν είναι... ακριβώς όπως τους γνωρίζουμε από τα παραμύθια. Στα θετικά της σειράς, η παράλληλη εξέλιξη της πλοκής, μέσω αναδρομών στο παρελθόν, τόσο στον κόσμο των παραμυθιών, όσο και στον δικό μας κόσμο. Είναι επίσης πολύ βασικό, πως το σενάριο απαντά, αργά ή γρήγορα, σε όλα τα βασικά ερωτήματα της σειράς, χωρίς να αφήνει τον θεατή με απορίες ή αναπάντητα ερωτήματα.

Οι παραγωγοί της σειράς, Edward Kitsis και Adam Horowitz, οι οποίοι συμμετείχαν σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή του Lost, κάνουν πραγματικά πολύ καλή δουλειά, η οποία προσθέτει πολλούς πόντους στη σειρά. Η σειρά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς προβάλλεται για τρίτη σεζόν. Οι περισσότερες κριτικές αυτών που την παρακολουθούν είναι από πολύ καλές, ως αποθεωτικές, χωρίς ωστόσο να λείπουν και αυτοί για δικούς τους λόγους έχουν να πουν κάτι αρνητικό για τη σειρά. Η προσωπική μας άποψη είναι πως η σειρά είναι από αυτές που αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να δείτε τα πρώτα επεισόδια και να σχηματίσετε τη δική σας άποψη. 

Προσοχή!! Μπορεί οι πρωταγωνιστές της σειράς να είναι χαρακτήρες παραμυθιών, η σειρά όμως δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί παιδική. Έτσι δεν θα προτείναμε να τη δείτε μαζί με τα παιδιά σας, ιδίως αν αυτά είναι μικρής ηλικίας. 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογία στο IMDB : 8,2/ 10  
Δημιουργός : Adam Horowitz, Edward Kitsis ( Σενάριο / Παραγωγή)
Σεζόν : 3 (2011- )  
Επεισόδια : 59 (διάρκεια 45' περίπου)
Βραβεύσεις : 6 βραβεία και 29 υποψηφιότητες. Υποψήφια για 5 βραβεία Emmy
Επόμενο Επεισόδιο : 23 Μαρτίου 2014 (Season 3 Episode 14)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου