Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

American Horror Story (2011- )

Μία σειρά που ο τίτλος της τα λέει όλα! Κάθε σεζόν του American Horror Story είναι και μια αυτοτελής, διαφορετική ιστορία τρόμου, με πολλούς διαφορετικούς ηθοποιούς, ενώ οι ηθοποιοί που εμφανίζονται και στις τρεις σεζόν αναλαμβάνουν τελείως διαφορετικό ρόλο! 
Η πρώτη σεζόν της σειράς διαδραματίζεται σε ένα στοιχειωμένο σπίτι. Η οικογένεια που το νοικιάζει ανακαλύπτει σιγά σιγά πράγματα για το σπίτι και τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, ενώ η πλοκή όσο προχωράει γίνεται όλο και πιο συναρπαστική.
Η δεύτερη σεζόν διαδραματίζεται μέσα σε ένα άσυλο ψυχικά ασθενών ατόμων. Μια αδυσώπητη μάχη μεταξύ καλού και κακού καθηλώνει τον επισκέπτη. Το σενάριο, το οποίο κάποιοι χαρακτηρίζουν μέχρι και διεστραμμένο, η σκηνοθεσία και οι ερμηνείες της δεύτερης σεζόν, κάνουν την πρώτη μοιάζει με... cartoon. 

Στη τρίτη σεζόν τη σκυτάλη από τους ψυχοπαθείς του ασύλου παίρνει μια ομάδα από μάγισσες, προσφέροντας άλλη μια απολαυστική σεζόν στον θεατή του American Horror Story.

Σε τι θα στεκόμασταν. Πρώτα στο γεγονός ότι κάθε σεζόν είναι αυτοτελής. Έτσι, ουσιαστικά, κάθε φορά παρακολουθούμε μια διαφορετική σειρά κάτω από την ομπρέλα του ίδιου τίτλου. Δεύτερον, στη πραγματικά καλή σκηνοθεσία, ιδίως στη δεύτερη σεζόν. Τα χρώματα και τα σκηνικά του ασύλου, μεταφέρουν με απόλυτη επιτυχία τη μιζέρια και την αρρώστια που επικρατεί πίσω από τους τέσσερις τοίχους του. Όσο αφορά τις ερμηνείες των ηθοποιών, πραγματικά βγάζουμε το καπέλο στην τεράστια Jessica Lange. Οι ερμηνείες τις και στις τρεις σεζόν, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στο πόσο μεγάλη ηθοποιός είναι. Έτσι δεν είναι τυχαίο πως η μια χρυσή σφαίρα που έχει κερδίσει η σειρά, αφορά τον "καλύτερο γυναικείο ρόλο" της προαναφερόμενης ηθοποιού. 

Για τους φίλους των σειρών τρόμου και φαντασίας, το American Horror Story είναι πραγματικά μια "Must See" σειρά. Η σειρά βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς στις 29 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος. Μην ανησυχείτε όμως! Ήδη έχει ανακοινωθεί πως τον Οκτώβριο του 2014 θα ξεκινήσει να προβάλλεται ο τέταρτος κύκλος της σειράς! 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογία στο IMDB : 8,5/ 10  
Δημιουργοί : Brad FalchukRyan Murphy ( Σενάριο / Παραγωγή)
Πρωταγωνιστές : Jessica LangeEvan PetersLily RabeFrances Cornoy
Σεζόν : 3 (2011- )  
Επεισόδια : 39 (διάρκεια 45' περίπου)
Βραβεύσεις : 1 Χρυσή Σφαίρα, 16 βραβεία και 69 υποψηφιότητες
Επόμενο Επεισόδιο : Οκτώβριος 2014 (Season 4 Episode 1)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου