Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Prison Break (2005 - 2009)

Το Prison Break είναι, αναμφίβολα, μια από τις σειρές που ανάγκασε ή έβαλε στην διαδικασία αν προτιμάτε, πολλούς Έλληνες να "ψαχτούν" περισσότερο σχετικά με τις ποιοτικές σειρές που παίζονται στο εξωτερικό. Αν μάλιστα, κατά τη προσωπική μου πάντα άποψη, η σειρά τελείωνε στο τέλος της δεύτερης σεζόν και όχι στην τέταρτη, τότε ίσως μιλάγαμε για την καλύτερη δραματική σειρά δράσης της, σύγχρονης τουλάχιστον, εποχής.
Στα της υπόθεσης, ένας αθώος καταδικάζεται σε θάνατο, λόγω πολιτικών δολοπλοκιών και συμφερόντων. Ο αδερφός του, πραγματική διάνοια και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, αποφασίζει να μπει και ο ίδιος στη φυλακή με σκοπό να βοηθήσει τον αδερφό του να αποδράσει πριν οδηγηθεί στην ηλεκτρική καρέκλα! Βέβαια αυτό δεν μπορεί να γίνει έτσι απλά και έτσι στο σενάριο εμπλέκονται ένα σωρό χαρακτήρες, κρατούμενοι ή μη, οι οποίοι, αργά ή γρήγορα, παίζουν το δικό τους καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της υπόθεσης.
Η πρώτη σεζόν της σειράς πραγματικά καθηλώνει τους θεατές. Δεν μπορώ πραγματικά να περιγράψω τα συναισθήματα που ένιωθα βλέποντας τη σειρά επεισόδιο με επεισόδιο, καθώς οι λέξεις αγωνία, έκπληξη κ.τ.λ. είναι πραγματικά λίγες. Η δεύτερη σειρά της σεζόν αποτελεί φυσική συνέχεια της πρώτης και βλέπεται και αυτή με μεγάλη ευχαρίστηση. Δυστυχώς όμως, η τρίτη σεζόν, προσωπικά πάντα, με απογοήτευσε πάρα πολύ καθώς έδειξε πως οι σεναριογράφοι μάλλον... στέρεψαν από ιδέες, στη συγκεκριμένη τουλάχιστον χρονική περίοδο. Η τέταρτη και τελευταία σεζόν, προσπαθεί να σώσει την κατάσταση και τα καταφέρνει σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Έτσι στις γενικές κριτικές η σειρά αποκομίζει έναν αρκετά μεγάλο βαθμό (8,6 /10), αλλά σίγουρα θα μπορούσε να τα πάει και καλύτερα.

Επιλογές ηθοποιών και ερμηνείες, κινούνται σε πάρα πολύ καλά επίπεδα, τόσο στους κύριους, όσο και στους δευτερεύοντες - πλην σημαντικούς - ρόλους, πράγμα που συμβάλει στην πολύ καλή εικόνα της σειράς.

Η ενασχόληση με τη σειρά, για όσους δεν την έχουν ήδη δει, σίγουρα δεν αποτελεί χάσιμο χρόνου. Για πολλούς μάλιστα, η θέαση της σειράς δεν προτείνεται αλλά... επιβάλλεται. Το ίδιο πιστεύουμε και μεις! Η σειρά θα σας καθηλώσει από το πρώτο επεισόδιο και θα αποκτήσει άμεσα μια θέση στην καρδιά σας. 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Βαθμολογια στο IMDB : 8,6 / 10  
Δημιουργός : Paul Scheuring ( Σενάριο / Παραγωγή)
Σεζόν : 4 (2005-2009) 
Επεισόδια : 81 (διάρκεια 45' περίπου)
Βραβεύσεις : 4 Βραβεία, 2 Υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες, 22 άλλες υποψηφιότητες
Επόμενο Επεισόδιο : Η Σειρά Ολοκληρώθηκε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου